Κανονές

Στα σενάρια Fight2Survive κρίνεται απαραίτητη η τήρηση των ακόλουθων κανόνων ασφαλείας από όλους τους παίκτες ανεξαιρέτως. Παίκτες που δεν θα πληρούν κάποια από τις παρακάτω προϋποθέσεις ή θα παραβιάσουν κάποιον από τους κανόνες που ακολουθούν, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν/θα αποβάλλονται από το παιχνίδι. Θυμίζουμε πως οι κανόνες υπάρχουν προκειμένου να εξασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των παικτών αλλά και η ομαλή ροή του σεναρίου.

Τα σενάρια Fight2Survive όπως και η Αεροσφαίριση γενικότερα, απευθύνεται αυστηρά σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η χρήση ειδικών αντιβαλλιστικών γυαλιών είναι υποχρεωτική για όλη τη διάρκεια του σεναρίου, ακόμη και όταν ο παίκτης βρίσκεται σε κάποιο "safe zone".

Η χρήση κατάλληλων υποδημάτων (αρβύλων) είναι υποχρεωτική προκειμένου να προστατεύονται τα πόδια του παίκτη και να μειώνεται ο κίνδυνος πτώσης λόγω ολισθηρού/ανώμαλου εδάφους.

Δεν επιτρέπεται η χρήση χειροβομβίδων Airsoft, εκτός εάν το προβλέπει κατ'εξαίρεση το σενάριο. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, δεν επιτρέπεται η χρήση αυτοσχέδιων υλικών. 

Λόγω των σχετικά μικρών αποστάσεων εμπλοκής, τα αεροβόλα Αεροσφαίρισης παντός τύπου δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 350fps. Οι μετρήσεις γίνονται με μηδενισμένο hop-up και με χρήση .20BBs. 

Η μεταφορά του εξοπλισμού των παικτών από και προς το πεδίο γίνεται μέσα σε σακίδια/cases. Δεν κυκλοφορούμε σαν "αστακοί" σε κοινή θέα και δεν κάνουμε χρήση του εξοπλισμού μας εκτός πεδίου.

Στα σενάρια Fight2Survive επιτρέπονται οι σύντομες ριπές.  Λόγω των περιορισμένων "προμηθειών" όμως, καλό θα είναι οι παίκτες να κάνουν σωστή διαχείριση των BBs τους.

Λόγω των μικρών αποστάσεων εμπλοκής, προτείνεται η χρήση προστασίας για ολόκληρο το πρόσωπο.

Οι παίκτες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν δικές τους BBs, όλες όσες θα χρειαστούν για το σενάριο (0.25) αλλά και για τις μετρήσεις (0.20), παρέχονται από τη διοργάνωση. 

Επιτρέπονται μόνο οι mid-cap γεμιστήρες, τόσο για αύξηση του επιπέδου ρεαλισμού όσο και για πρακτικούς λόγους: Λόγω του περιορισμένου αριθμού BBs, οι high-cap γεμιστήρες μπορεί να μην τροφοδοτούν σωστά.