Υπόβαθρο

Το «Fight2Survive» είναι μία σειρά σεναρίων που συνδιοργανώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα Airsoft Hellas, Airsoft Time και η ομάδα των Black Sheep. Ενώ οι κανόνες και η «κεντρική ιδέα» παραμένουν σταθερά, φροντίζουμε οι μηχανισμοί του σεναρίου να εμπλουτίζονται διαρκώς, με σκοπό να προσφέρουμε μία κατά το δυνατόν πιο «πλήρη» εμπειρία στους παίκτες που επιλέγουν να συμμετάσχουν.

Ιστορία

Έτος 2071. Ο κόσμος μπορεί τελικά να μην καταστράφηκε από κάποια πολεμική σύρραξη, αλλά σίγουρα άλλαξε. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει συγκεντρωθεί πλέον στις λεγόμενες «hyper-cities» και εργάζεται υπό εξοντωτικά ωράρια για μισθούς που με το ζόρι καλύπτουν τις ανάγκες τους. Οι λίγοι «τυχεροί» που κατάφεραν να χτίσουν και να διατηρήσουν τις αυτοκρατορίες τους ελέγχουν ουσιαστικά τα πάντα: Κυβερνήσεις, ΜΜΕ, ακόμα και ολόκληρους στρατούς.

Πολλοί λένε πως το «Fight2Survive» ξεκίνησε ως ένα reality με σκηνοθετημένη βία μεταξύ πληρωμένων κομπάρσων. Άλλοι πως εξαρχής ήταν όλα «the real deal». Οι λίγοι (πλέον) που το κατακρίνουν, ισχυρίζονται πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αναβίωση του θεσμού της Αρένας, ένα μέσο για να ξεσπά η συσσωρευμένη οργή της μάζας. Άλλοι πως το ξεκίνησαν οι «τυχεροί» για να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα τους βίτσια. Όπως και να έχει, το «Fight2Survive» είναι εδώ, προβάλλεται καθημερινά και αποφέρει εκατομμύρια κέρδη στους δημιουργούς του.

Το γιατί συμμετέχει ο κάθε παίκτης, δεν ανακοινώνεται επίσημα ποτέ…

 

Concept

Στον κόσμο του Fight2Survive, οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο φανταστικών χαρακτήρων που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε  ένα reality show του δυστοπικού μέλλοντος, στα πλαίσια του οποίου δύο ομάδες παικτών έρχονται σε σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης. Ξεκινούν πάντα με περιορισμένους πόρους και κατά τη διάρκεια του σεναρίου πρέπει να ερευνήσουν το πεδίο γύρω τους, να βρουν και να εξασφαλίσουν επιπλέον προμήθειες για την ομάδα τους και, τελικά, να εξοντώσουν την αντίπαλη ομάδα.

Διοργανωτές του reality show είναι τα μέλη μίας διεθνούς «ελίτ» οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την εξαθλίωση του γενικού πληθυσμού, αποφάσισαν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις ήδη τεράστιες περιουσίες τους. Ο καθένας τους «χρηματοδοτεί» το show προκειμένου να παρέχονται οι απαραίτητες προμήθειες στους παίκτες, έτσι ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν και φυσικά να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού: χωρίς προμήθειες άλλωστε, δεν υπάρχουν… «ωραίες φάσεις» προς προβολή.